Необходими продукти:
Две средно големи гъби / за да можем да ги напълним /
42 г телешка кайма
28 г кашкавал
подправки на вкус
Забележка* Предложението е само от протеини. По-надолу ще обясня как да си го комбинирате за да сте в Зоната 😉
Начин на приготвяне:
Овкусяваме си каймата и я разделяме на две равни топченца. Разделяме и кашкавала. Посоляваме леко гъбките и всяка от тях напълваме първо с кайма и отгоре с кашкавал. Запичаме във фурната до готовност. Това е 🙂
За тези,които искат да знаят повече:
Предложеният обяд е за два блока протеини и малко мазнинка от кашкавала. Гъбите не ги смятаме, те са много малко. Ето и как можете да си го комбинирате.
Как можете да си го хапнете?
Вариант 1: Както е на снимката с един средно голям домат / 330 г /, малко краставичка и малко по-малко от чаена лъжичка зехтин в салатката и чаша вино 90мл.
Вариант 2: Пак както е на снимката, но вместо вино филийка хляб “Бонус”, “Тонус” или “Вита”.
Вариант 3: Двете гъбки с филийка и малък плод за десерт / 100 г /
Който иска може да сложи още две гъбки и още толкова кайма и кашкавал, както е написано в рецептата да си стане един стандартен / по-голям/ обяд / вечеря / на последната снимка трите чинийки са три порции за трима голям обяд/ вечеря /. Просто към тях по още един въглехидрат и мазнинка трябва да се добави. Давам пример: Във вариант 1 добавяте един малък плод. Във вариант 2 – и вино и филийка 🙂 А във вариант 3 оставяме доматчето в чинийката и хапваме с филийка и плод и ли без филийка, а с един по-голям плод / 200 г /
Да ви е вкусно :*