Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Задушена сьомга с гарнитура от аспержи, свежа салата от домати и за десерт - ябълка

Назад

Необходими продукти:

Едно голямо парче сьомга /130 г /

12 стръка аспержи / 110 г /

240 г домати

100 г ябълка / може портокал, круша /

1 ч л зехтин / в салатката /

сол,черен пипер, лимон и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Измитите и изчистени аспержи подреждате върху алуминиево фолио като канапе за рибата. Овкусявате по ваш вкус и завивате фолиото, да се покрие съдържанието. Печете на умерена фурна около 40 минути и отвивате фолиото да се запече рибката. Гарнирате с доматчето и хапвате ;) За десерт ябълката.

За тези, които искат да знаят повече:

Тази рецепта е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеини от рибата, въглехидрати от аспержите, домата и плода, мазнини от зехтина.

Варианти за хапване:

Вариант 1: Рибката, аспержите и доматчето и вместо плод – чаша студено бяло вино ;)

Вариант 2: Всичко до плода и вместо него филийка хляб “Бонус”, “тонус” или “Вита”