Необходими продукти:
Едно голямо парче сьомга /130 г /
12 стръка аспержи / 110 г /
330 г домати
100 г ябълка / може портокал, круша /
1 ч л зехтин / в салатката /
сол,черен пипер, лимон и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Измитите и изчистени аспержи подреждате върху алуминиево фолио като канапе за рибата. Овкусявате по ваш вкус и завивате фолиото, да се покрие съдържанието. Печете на умерена фурна около 40 минути и отвивате фолиото да се запече рибката. Гарнирате с доматчето и хапвате 😉 За десерт ябълката.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази рецепта е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеини от рибата, въглехидрати от аспержите, домата и плода, мазнини от зехтина.
Варианти за хапване:
Вариант 1: Рибката, аспержите и доматчето и вместо плод – чаша студено бяло вино 😉
Вариант 2: Всичко до плода и вместо него филийка хляб “Бонус”, “тонус” или “Вита”