Необходими продукти:
2 яйца
Средно голяма бучка сирене /84 г/
Голяма топка моцарела лайт /105 г/
Средно голямо парче шунка /84 г/
3 средни картофа / 450 г/
гъби печурки * / 180 г/
може малко лук * /65г/
2,3 топени сиренца / от триъгълничетата/
1с.л.зехтин
Начин на приготвяне:
Сварявате картофите, обелвате ги и правите на пюре, овкусявате с малко сол, може малко водичка, 1с.л. зехтин /ако имате няколко лъжици прясно мляко, но може и без/. След като малко изстине пюрето го обърквате със 2 яйца, 100 г обикновено сирене и ако желаете някакви подправки. Аз не се сетих за подправки, а щеше да си отиват – сух чесън, чубрица.. абе по ваш вкус 🙂
До тук сте готови с повечето работа, после ви остава да си нарежете/настържете шунката, моцарелата, да си нарежете гъбките и сте готови 🙂
Загрявате фурната на 180 – 200 градуса, слагате в малка тавичка обърканото пюре, заглаждате добре и отгоре разпределяте равномерно нарязаните гъби, шунка, моцарела, топено сирене. Слагате да се пече до готовност, а аз пак засякох само в колко започнах да я пека 🙂 всеки път си казвам, че няма да забравя да видя в колко е готово и всеки път забравям 🙂 Съжалявам, гледайте да добие моя цвят 🙂 Получава се супер вкусно, внимавайте, че има огромна опасност да преядете с нея 🙂 Приятен апетит!
За тези, които искат да знаят повече: Това са 10 блока П,В,М. Протеините са от моцарелата, яйцата, сиренето и шунката, въглехидратите са от картофите, гъбите и мазнините от топените сиренца и зехтина 🙂
По колко може да изядете?
Разделяте запеканката на 3 равни части и за едно голямо хранене изяждате 1 парче.