-
Необходими продукти:
2 яйца
105 г моцарела лайт
126 г пуешко филе/шунка
сурова червена чушка /270г/
1 връзка зелен лук /140 г/
2 тиквички /480 г/
1 картоф /200 г/
3 ч.л. мазнина
Начин на приготвяне:
Нарязвате чушката и зеления лук на ситно, настъргвате тиквичките и картофа и посолявате съвсем леко, оставяте настрани да си пуснат водата.
Настъргвате пуешкото/шунката и моцарелата и разбивате яйцата.
Отцеждате с ръце хубаво излишната вода от зеленчуците, всъщност само тиквичките пускат, може да отделите само тях.
След като сте изцедили зеленчуците, ги смесете с шунката, моцарелата и яйцата, добавяте мазнината и разбъркате добре с ръце или с две вилици.
Фурната загрявате на 180 градуса, слагате сместа в тавичка върху хартия за печене и разпределяте равномерно навсякъде. Печете до готовност, зависи от фурната и от вашият вкус – колко запечено обичате 🙂 Приятен апетит!
По колко може да изядете?
Разделяте запеканката на 8 равни парчета и:
за малко хранене /закуска и междинна/ – 1-2 парчета
за голямо хранене /вечеря и обяд/ – 3-4 парчета
За тези, които искат да знаят повече: Това са общо 8 блока П,В,М. Протеините са от моцарелата, яйцата и шунката, въглехидратите – от зеленчуците и мазнината – от зехтина или която мазнина сте използвали.