Необходими продукти:
- 2 яйца 2БП
- 200г котидж сирене 3,5БП
- 100г кашкавал 3,5БП
- 630г печени чушки 4,5 БВ
- 60г лук 0,5БВ
- 2 ч.л. зехтин 6БМ
- 6 маслинки 3БМ
- сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и добавете котиджа. В средна незалешваща тавичка, нарежете чушките на ленти, а лука и маслините на ситно. Който обича може да добави 1-2 скилидки чесън, поръсете зехтина. Посолете/внимавайте, от кашкавала да не стане прекалено солено/, подправете с желаните подправки и залейте със сместа от яйцата и котиджа. Разбъркайте, да се разпредели равномерно, накрая настържете кашкавала и разпределете отгоре. Печете на горен и долен реотан докато хване златист загар.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна лятна запеканка е за 9БПМ и 5БВ. Въглехидратите/чушките, лука/, протеин /яйцата, котиджа и кашкавала/, мазнина /зехтина и маслините/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разрежете на 3 парчета, всяко ще е за 3БПМ и 1,5 БВ. Трябва да изправните с 1,5 БВ.
Ето варианти:
1/ 100г праскова +1/2 филийка хляб
2/ 330г домат+ 2 кайсии
Рецептата и снимките са на Виолина Илкова. Благодарим и! Да ви е сладко!