-
Необходими продукти:
- 112 г пълномаслено сирене
- 2 яйца
- 360 г тиквички
- 75 г овесени ядки /НЕ фини/
- 18 г смлени ядки по желание /орехи, бадеми, слънчоглед и т.н./ или 2 с.л. сусам или 1 с.л. мазнина
- Подправки по ваш избор
Начин на приготвяне:
Настъргвате тиквичката, натрошавате на ситно сиренето, разбивате яйцата, смесвате всичко и разбърквате много добре. Ако имате възможност, оставете сместа да си поеме за около 15-30 мин. След това разстилате в тавичка цялата смес върху хартия за печене, с лъжица разпределете равномерно да е навсякъде. В случая съм я направила в голяма тава, защото аз я обичам по-тънка и хрупкава, ако вие предпочитате по дебела, я направете в по-малка тавичка и печете по-бавно и дълго. Пека на умерена фурна до зачервяване. Разделяте на 6 равни парчета, след като е готова. Ако желаете, може и да я оформите като кюфтенца, стават всички по-запечени и по-вкусни. Въпрос на време.
По колко може да изядете на едно ядене?
Ако е за голямо хранене /обяд или вечеря/ – 3 парчета, ако е за малко хранене /закуска или междинна/ – 1 или 2. Може и да ги комбинирате с айрян или малко кисело мляко.
За тези, които искат да знаят повече – цялата запеканка е 6 блока В,П,М. Протеинът е от сиренето и яйцата, въглехидратите – от тиквичката и овесените ядки и мазнината – от ядките.