-
Необходими продукти:
- Мека извара – 4 с.л. /112 г/
- Зелен боб /180 г/
- 1 филийка хубав хляб
- лук и малко доматено + 1 ч.л. мазнина
Как да го приготвя?
Ако си имате ваша рецепта за зеления боб, използвайте я , важно е да не добавяте повече мазнина и да не добавяте брашно. За тези, които не знаят как да се приготви, по-долу ще напиша моята рецепта.
За тези, които искат да знаят повече – Ястието съдържа 2 блока П, В, М. Протеините са от изварата, въглехидратите са от зеленчуците и филийката, мазнината – от мазнината, с която сте готвили. Това хранене става и за междинно, тъй като е малко.
За тези, които обичат по-големи порции или спортуват – могат да си направят храненето по следния начин – или да умножат по 2 всички продукти от горе или малко по-малкият вариант е – 168 г извара /6 с.л./, зелен боб на око, 2 филийки хляб и мазнината си е вътре.

Моят вариант:
Само задушавам лука със зеления боб и мазнината до омекване /колкото да си смени цвета/, след което добавям доматите и подправки на вкус. Ако е пресен зеления боб, му трябва малко повече време, да се задуши, ако пък е замразен – по-малко, тъй като ги бланшират, преди да ги замразят. Вече в зависимост за колко човека готвите, съответно количествата на продуктите ще са различни. В случая съм направила само за мен от 2 шепи зелен боб, 1/2 глава лук, няколко лъжици домати от консерва, сол, чубрица и червен пипер.