-
Необходими продукти:
240гр. тиквички
200гр. спанак
270гр. сурова червена чушка
130гр. морков
1 стрък пресен чесън
3бр. яйца
50 мл. прясно мляко
112гр. котидж сирене
56 гр. обикновено сирене
130гр. скир
1 с.л. зехтин
черен пипер, мащерка, шарена сол
Начин на приготвяне:
Настъргвате тиквичката, посолявате и оставяте за малко да се отдели водата, като е готова изцеждате добре. Настъргваме моркова, нарязваме чушката и чесъна и задушаваме с малко зехтин и вода, леко да омекнат. Спанакът също нарязваме и задушаваме с малко водичка на тиган за 1-2 минутки и изцеждаме.
След това добавяте към тиквичките, спанака и зеленчуците, яйцата, прясното мляко и половината скир. Овкусяваме с черния пипер и подправките и объркваме добре. Застиламе квадратна тавичка с хартия за печене и изсипваме сместа, печем на умерена фурна 180 градуса, докато блатът се зачерви. След като се изпече изваждаме от фурната и оставяме да изстине. После объркваме в купа останалия скир, котидж сиренето и обикновеното сирене и намазваме върху блата, завиваме на руло и всичко е готово 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето руло е за 3 БВ и 9 БПМ. Въглехидратите са от зеленчуците, протеините от яйцата и сирената, а мазнината от зехтина.
ВНИМАНИЕ: Ако разрежете рулото на 3 парчета всяко парче ще е за 1 блок В и 3 блока ПМ.
Към всяко парче трябва да се добавят 2 блока ВЪГЛЕХИДРАТ.
Вариант за различно хапване и комбинация:
За голямо, основно ядене:
1 вариант: 1 парче руло + 240гр. диня за десерт (или 200гр друг плод)
2 вариант: 1 парче руло + 330гр. домат+ краставици+ 90мл. вино
3 вариант: 1 парче руло + зелена салата+ 1 филия хляб Вита + 100гр. плод
Благодарим на Светла Михайлова за рецептата и снимките! Бон Апети!