Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Обяд / Вечеря

Зелеви сарми

Зелеви сарми

  • Необходими продукти:

    504 г по – чиста кайма смес или телешка / 156 г соева кайма на гранули*,  ако искате да са постни/ – 12БП

     180 г големи печурки – 0,5БВ

    130 г морков – 1БВ

    120 г глава лук – 1БВ

    108 г суров ориз – 9БВ

    125 г  домати от – 0,5БВ буркан или консерва

    кисело зеле – листа за около 24 бр сърми, ако искате по – големи може и по – малко 🙂 – не броим

    4 ч.л. мазнина – 12БМ

    подправки: кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица, дафинов лист

Начин на приготвяне: 

Нарязвате на ситно лука и моркова и ги слагаме в по – дълбок тиган с 2 ч.л. мазнина + малко водичка и ги задушаваме докато леко омекнат. 

Добавяме и на ситно нарязаните гъби и те да поомекнат и след това измитият ориз + соевите гранули или телешката кайма. Обърквате добре и добавяте другата мазнина + още малко водичка да стане каймата на трохи. Още десетина минутки бъркате, като накрая добавяте и доматите от буркан, аз сложих към 120гр.

И сега тук е много важно как ще овкусите, за да се получат като истинските 🙂 Аз сложих малко кимион, черен пипер, малко сол, чубрица, червен пипер. Обърквате добре и плънката ви за сърми е готова. 

Приготвяте си зелевите листа, за да завиете сърмите и по стандартния начин – слагате в средата на листото 1,2 с.л. от плънката и завивате сармичката. 

След това ги редите в тенджерка, като най – отдолу слагате 2,3 големи листа от зелето, да покрият дъното. След като сте ги наредили една до друга плътно, наливате от зелевия сок до половината и водичка почти да ги покрива / аз слагам на равни части/, може и да сложите само вода, ако не обичате да стават много кисели или повече зелев сок, ако пък предпочитате по – кисели и ги притискате отгоре с чиния /захлюпена наобратно т.е. дъното да е нагоре/ слагате капака и ги варите на бавен огън 2 часа.

Много вкусни стават и ако вместо в тенджерка, ги направите в голям гювеч, разликата е че тогава трябва да ги сложите да се пекат във фурната. 

Приятен апетит! 

За тези, които искат да знаят повече: Това са общо 12 блока П,В,М. Протеините са от соевата или телешка кайма, въглехидратите от ориза и зеленчуцуте и мазнината от мазнината, която сте ползвали.

По колко може да изядете на ядене: Зависи колко бройки ги направите – не трябва да изяждате повече от 1/3 от тях. Т.е ако ги направите 20 сармички, не повече от 6 броя на голямо хранене, а това е  много, така че 3-4 сармички в съчетание с друга балансирана храна ще ви заситят идеално 🙂 Аз ги гарнирам с малко кисело мляко посолено и смесено със сосчето от сърмите – става страхотно! 

Забележка* Соевата кайма на гранули я има в почти всички магазини, където има здравословен или диетичен щанд. 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.