Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

ПРЕДИ/СЛЕД

Как Ася на 17 години се преобрази

Как Ася на 17 години се преобрази

02 March 2018

Приятели, днес ще ви разкажа историята на едно малко момиче, което промени изцяло визията си и погледа към живота…Историята е много поучителна, много важна, за да приучаваме децата си на по – добро хранене, да ги учим колко е важно всъщност да се хранят добре и как това им се отразява както на външния вид, така и на психиката…Но много е важно да отбележа – без крайности и тотални забрани!

Историята с това дете, започна така…

На 30.07.2017 Г. 20:18 , получих писмо от това момиче…

“Здравей, Катина. На 16 години съм, казвам се Ася.. Не се познаваме лично но намерих твоя блог, както и страницата ти в фейсбук. Влезнах и в отдела „НеДиета“ и написах там анкетата и го изпратих. Как да знам, че си го видяла? Впрочем видях някои твои рецепти, които си приготвям и останах страшно доволна. Сега знам, че трябва да се храня, а не да гладувам. Искам да знам все пак как да се храня за деня. Не знам какво ястие да избера за определено хранене (най-вече за обяд и вечеря) и по колко блока на ден са позволени, както и колко филийки на ден мога да хапвам. И не знам как точно да съчетая едно хранене, така че да има в него и протеин и мазнина и въглехидрат, но ще чета…Моля помогни ми някак, защото съм отчаяна. Лека вечер! “

И така, нейната промяна започна…, това дете всеки ден ме питаше, интересуваше се, беше супер ентусиазирано и доволно, че най – сетне може да се храни и да свали излишните си килограми, при това здравословно! Най – важното, тя самата искаше тази промяна и имаше пълната подкрепа на майка си и сестра си… И така, започна сама да си сглобява храните, според това, което обича! Ще ви оставя да прочетете историята така, както тя я написа…

“Искам да  ви разкажа моята история, за да може и други като мен от малки, които имат проблеми с килограмите, да се мотивират…Казвам се Ася, вече на 17 години, от град Раковски и винаги съм имала проблеми с килограмите, винаги… и не намирах начин да се справя с този проблем. Беше един омагьосан кръг, от който сякаш няма измъкване. Имам здравословни проблеми, нищо че съм толкова малка,… задъхвах се, уморявах се от най-малкото движение, а колко зле се чувствах психически, няма смисъл да казвам…Ужас..

След като изпробвах куп диети и колко гладувах, реших, че не може да продължавам така. Килограмите не се оправят, проблемите се задълбават и ставаше все по – зле…Моят инат да успея да намеря най – правилното хранене и търсене на информация за храните, кое с кое може/не може да се яде и подобни глупости, ме доведе до сайта на Кати. Първоначално не повярвах, даже четейки историите на Надето, на Радостина и си казах пълни глупости са това. Но реших да пробвам само един ден да съм в Зоната и ми хареса. Беше всичко на око, карах по снимки, тогава си казах ще пробвам, пък каквото стане…

И така вече 9 месеца в Зоната, се чувствам щастлива, отслабнала, енергична, сита. Няма го глада, от който стомаха ми беше на кълбо от свиване, няма ги и броенето на калории и глупости като това не яж, онова не яж. Хапвам си всичко и ето отслабнах. Моята цел беше 5 кг да сваля, защото и не вярвах, че мога да сваля повече, а вече съм свалила над 20 и то с много храна!

 

Искам малко повече да си призная за начина, по който се чувствах в училище, беше много гадно, бях подтисната и смачкана…:(

Ами, обиждаха ме почти всеки ден, момчетата особено – наричаха ме морж, имах и прякор, казваха ми Ася Моржова Мечкова…А, чак им се чудя, защото те също не са с нормално тегло, но ми се подиграваха, унижаваха и нещата ставаха все по – зле, защото почти всеки близо до моята възраст, а и по – големите вече ме знаеха с този прякор…Всеки ден се затварях в себе си, не посмях да кажа на мама или на кака, плачех си сама… всеки ден… и беше ужасно….

Запълвах тази празнота с тъпкане на каквото намеря, поне тогава изпитвах удоволствие. Винаги мислех, че с това тъпкане ще съм по – добре,  но си причиних ужасни неща, чак сега осъзнавам…

Но сега гледам по друг начин на нещата, освен, че вече аз самата изглеждам по съвсем различен начин, вече знам, че живота сам ще им го връща, т.е. че когато някой говори лошо за другите, подиграва се или прави лошо, всъщност сам на себе си го прави, вреди на себе си, защото няма лошо или добро, които не се връщат…И когато човек е лош и отрицателен, то такъв ще бъде и живота му…, а аз за себе си избрах да съм тази, която да е щастлива, а те ако искат да си злобеят, мен вече не ме интересува…

Нарочно казах на Катето да качи повече снимки с храните ми, за да докажем на хората, че може да се яде и да се отслабва…За да може такива като мен преди, които не вярваха, че е възможно да се яде и то вкусна храна и да се отслабва, сега да повярват…Броях калориите и гладувах… и като спирах, ставаше все по – зле, вместо да отслабна и да задържа килограми, те ставаха повече…

В Зоната храната е много, който както си я разпредели, просто трябва да се научите как правилно да я съчетавате! Ето част от от по – любимите ми неща, всичко става бързо и лесно…Аз съм на 17 и сама си правя почти всичко!

 

Обичам сандвичи, обичам салати, обичам рецептите на Кати в сайта, най – ми е любима рецептата за рулото от тиквички с млечен сос, много обичам и джинджифиловото изкушение от сайта, готвените манджички…може да ядете всичко, което има в хладилника, само да се научите да си го комбинирате правилно и да имате желание 🙂 На всяка една снимка ми е храната за едно ядене! 

 

      

 

 

Радвам се, че открих този начин на живот, Кати и всички други в нашата сплотена групичка! Продължавам смело напред и се радвам, че ние се увеличаваме все повече. Пожелавам успех на Кати и на всички, които започват Зоната. Успех! Имам още малко за сваляне, ще ви покажа снимки и след това 😉 ”

Толкова от Ася, благодаря й за историята и за всичко лично и споделено! Ти си моята малка – голяма гордост! Благодаря ти, че ми се довери и че наистина успя да постигнеш толкова много! БРАВО!

 

А, сега няколко думи за огромния проблем, който имаме с децата ни! Отново ще бъда груба, за да може повече хора да осъзнаят какво причиняват на децата си като не обръщат никакво внимание на храната, която изяждат !

Масово затлъстяване на децата ни! На челните места сме в Европа! Масово ядене на тесто и сладко по цял ден, или предимно! За съжаление, една голяма част от хората, като купят на детето вафличка, чипсче или някое друго боклуче, си мислят, че ще го зарадват и че му правят добро! Да, обаче – не! Точно обратното и съгласяването и оставянето на децата ни да ядат когато и каквото и да е –  освен, че визуално детето не изглежда добре, то се осакатява и психически! Дори и децата ви да не го показват, ако са с много наднормени килограми, бъдете сигурни – те страдат! Те са с ниска самооценка, те са депресирани, те крият агресия, не са щастливи, чувстват се изолирани от околните и без никакво самочувствие! Обърнете им внимание навреме и бъдете техен личен пример! Всички много работим и нямаме време, но ЕЙ, ТОЧНО ЗА ТОВА, ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ИМА! НЕ ОТЛАГАЙТЕ!

И сега, много важно тук да отбележа – това изобщо не означава да изпаднете в крайност и да не им позволявате повече да ядат никаква вредна храна! Истинската промяна е бавна и трайна! Просто лека по лека променяйте хранителните навици на цялото си семейство, избягвайте максимално захар и брашно, т.е. намалете сладкото и тестяното, дори и да са домашно приготвени /понеже често ми го казват – дали ще месите вкъщи или ще купувате готово тесто и сладко/, те пак вдигат много кръвната захар и поставят всеки човек в омагьосания кръг на “желание за вредна храна”! Единсвеният вариант да промените децата си, е да промените себе си и да започнете първо от вашите хранителни навици, единствения начин за трайна промяна е тя да започне от вас, а децата ни копират и имитират несъзнателно!

Не поставяйте тотални забрани, просто предлагайте повече истинска храна, повече плодове и зеленчуци, повече балансирана храна, повече рибка…Гответе за всички по – балансирана храна, по –  здравословна, наблюдавайте какво хапва детето, не го оставяйте на произвола, защото така то яде каквото му попадне и пакетираните, вредни храни, го карат да иска още и още боклуци…

Ася успя, с много храна и постоянство, и продължава! БРАВО на детето! Ще се радвам да я поздравите за успеха! Много е трудно да се измъкнем от капана на “омагьосания кръг”, на негативните мисли, да преборим себе си и да действаме, въпреки всичко, да се учим от нея!!!

 

ШАНС ЗА НОВО НАЧАЛО! Който има възможност да се включи на предстоящият ни семинар в град Поморие на 27/начало-петък вечерта/, 28 и 29 април, в СПА хотел Сейнт Джордж – уникално преживяване, с нощувки, готвене на живо, демонстрации с лекции – разяснения на тази уж, много сложна Зона, много запознанства, интересни истории, 2 дни зонова храна от сутрин до вечер, вкусотийки,  супер различно, забавно и интересно! Поканила съм и Ася да дойде, за да бъде стимул, за тези, които искат да действат в тази насока и да бъде пример за това, как дете успя! Предизвикайте себе си, направете нещо за себе си! Можете да прочетете отзиви от предишни семинари тук, има телефон за връзка и фейсбук, може да ви изпратим офертата да я разледате, можете и да звъннете на организаторката и да попитате всичко. Чудесен старт за тези, които искат да започнат от нулата и да променят своето хранене, храненето на детето си или изобщо това на семейството си! УСПЕХ!

А, за тези, които не могат да си позволят да отсъстват за няколко дни, могат да се възползват от курса, който предлагам…Който не знае от къде да започне, а иска новото начало, ново начало за себе си или за цялото си семейство, който има нужда от повече разяснения, повече мотивация, от повече информация и има възможност да си го позволи – може да се включи към нашия платен онлайн курс “НеДиетата” …;) 

 

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, които тотално промениха мисленето си за храна и отслабване и съотвено подобриха здравето и телата си 🙂 Зонови рецепти на традиционни български ястия може да намерите в електронната ми книга, за да закупите последвайте линка

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.