Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

ПРЕДИ/СЛЕД

Уникалната трансформация на Даниела с хранене на често, а не глад…

Уникалната трансформация на Даниела с хранене на често, а не глад…

21 April 2017

Здравейте приятели, това смятам за ТОП история, която много исках да ви бъде разказана, за да се мотивирате и да действате!!!

Знам, че има хора, който искат да започнат промяната, но все нещо не им стига….е, тази разтърсваща история със свалени 40 килограма, може да ви мотивира да станете и да действате! Да си кажете, че това наистина е края…да си дадете реална преценка за нещата, така както са…ако вече не се харесвате, ако не се чувствате удовлетворени от себе си, ако не си обръщате достатъчно внимание, ако нямате желание да се обличате или по – точно нищо не ви става или с нищо не се харесвате, ако ви омръзна да криете паласки или дупе с шалчета и туники, ако вече нямате желание и да се забавлявате дори, ако сте позволили депресията и вътрешното недоволство да ви завладеят до толкова, че дори се опитвате да се примирите с това…Еее, кажете си край и действайте – няма да сте гладни, няма да сте жадни, просто махнете този мързел и тези оправдания, животът си минава, а целите ви чакат да бъдат постигнати!

Ако четете това, ако сте попаднали тук, вече най – вероятно знаете, че за да отслабнете трайно, начина НЕ Е с глад и лишения, а точно обратното, с хранене на често и то с балансирана храна!

Ето историята на Даниела, така както тя самата я разказва…

 

“Здравейте, казвам се Даниела, на 28 години, от Сливен, в момента живея във Варна…

Винаги съм имала склонност към напълняване от дете, но до 18 годишна възраст бях с нормално телосложение…След като ме приеха в университет, противно на очакванията ми, може би от стреса и от новото, започнах да прекалявам с храната…Бързата храна на крак между лекциите си оказа думата, постоянно се купуваше от заведения за бързо хранене – нещо много тестяно, сладко и то предимно доста вредно…Също така съм страстен почитател на сладкото, по мое мнение може да си направо зависим от него, точно както и алкохолиците към алкохола и т.н…

Вкъщи винаги имаше нещо сладичко, просто не минаваше и ден без него…Пристрастена бях…Направо се чувствах зависима…Тогава, разбира се, нямах ни най – малка представа, че си има обяснение за това непреодолимо желание за сладко, което ставаше все по – голямо и по – голямо…

Въпреки натрупаните килограми, аз съм доста общителна натура и създавах нови контакти, излизах ,забавлявах се …ноооо няма да лъжа, вътрешно, килограмите ме караха да се чувствам някак си различна от останалите. Няма по – лошо за едно младо момиче да има излишни килограми и да не може да се облече както на нея й се иска, да не може да се почувства както на нея й се иска, да няма нужното самочувствие и увереност…

През годините опитвах всякакви диети, но някакси нищо не даваше траен резултат, даже напротив, килограмите се връщаха, че даже и плюс бонус още 1-2. И така, времето си минаваше, започвах да се примирявам на моменти, въпреки, че изобщо не се харесвах… Просто, все едно изход нямаше, или бях на диета и след това всичко се връща, или ям всякакви боклуци и не мога да се спра…един омагьосан кръг, от който все едно излизане нямаше..

Това са снимки от този период: няма какво да обяснявам…всеки, който има проблеми с килограмите, знае, как постоянно се търсят тъмни дрехи, широки дрехи, които да могат да скрият това и онова, а когато се снимаш не се чувстваш никак комфортно…абе много, много кофти…

Повратен момент за промяната беше, когато една моя приятелка добронамерено ме подкани да се кача на нейния кантар и да видя какво ще покаже, защото не бях се теглила от около година и какво да ви кажа….Когато видях цифрата, а тя беше – именно 95 кг…, много се стреснах!

Казах си, че е недопустимо едно 25 годишно момиче да тежи толкова. Реших, че наистина е време за генерална промяна и то не за ден за два, а в начина на хранене и живот като цяло…!!!

Моята най-голяма подкрепа беше любимият ми мъж ,който през цялото време беше до мен ! Той е бивш атлет и е много на “ти” със здравословния начин на живот и спорта…Виждаше, че полагам усилия да отслабна, но не го правя по правилния начин…Накара ме да осъзная ,че с глад нищо освен болести не се постига…Че трябва да се яде на често и то хубава храна…и да не си мислиш, че си на диета…С това мислене, няма да стигнеш далеч, а че трябва кардинално да промениш стари навици и да ги заместиш с нови, да искаш да промениш начина си на живот като цяло…

И така…започнахме да спортуваме навън 6 дни в седмицата…след това аз се зарибих по спорта и се записах и на фитнес. С редовно хранене, балансирана храна и активен спорт – отслабнах за около 2 години до 56-57 кг. Това са 40 килограма!

Чувствам се прекрасно в новото си тяло…всичките ми дрехи са размер S…Толкова ми е по – леко, самочувствието ми се върна, по – уверена съм от всякога, а спортът вече ми доставя истинско удовлствие, преди се задъхвах когато избягам 20 метра…

Хората до такава степен сме свикнали с нездравословната храна, че както повечето за съжаление си мислят, така си мислиХ и аз, че чувството на отпадналост и сънливост следобяд е нещо напълно нормално… Преди, на обяд с колегите ядяхме основно високовъглехидратни храни от рода на баничка, милинка, пица, хамбургер и тем подобни. И естествено след това всеки се чувстваше отпаднал, изморен, сънлив..;) Но малко хора си дават сметка, откъде всъщност идва това чувство..и че можем да го променим и то веднага 🙂

Хрането ми по време на отслабването беше здравословно, тъй като ядях на всеки 3,4 часа и не съм махала група храни /протеини, въглехидрати и мазнини/, но не съм разбирала тогава още от Зоната, просто на обяд и вечеря наблягах на риба, пилешко месо и друго чисто месо със салати и малко зехтин, а другите хранения наблягах на – кисело мляко, обезмаслена извара, ябълки, овесени трици.

Всичко хубаво…НО, имаше още нещо, което все  ме дразнеше и не ми даваше мира…Въпреки, че се храних правилно, глада за сладко си оставаше и на моменти пак беше непреодолим…Започнах да си правя по един “мръсен ден” в седмицата за да го преодолея, т.е. в него ядях всичко каквото поисках, но след време осъзнах, че и това не е решението на проблема. Не може човек цял живот да се тормози и да чака един ден в седмицата, в който да си хапне каквото поиска.

И така…продължих да търся, да чета и да проучвам и накрая намерих Зоната…В началото ми се стори невероятно трудна, имайки предвид, че аз съм човек проучил много режими, и до сега системата на никой не ме е затруднил…:) И така “случайно” попаднах на страничката на Катина и по начина, по който тя го беше обяснила, ми се стори невероятно лесно…  Реших да започна Зоната като правя нейните рецепти, за да ми е по-лесно. И така, вече съм в Зоната и се чувствам чудесно…гладът за сладко наистина намаля, което беше много странно за мен…

Радвам се, че открих начин на хранене, който може да ми е начин на живот…предишният ми въпреки, че беше пак здравословен и ефикасен, не можех да си представя да се храня така завинаги…Обичам всякакви храни – и готвено и десерти, и сухи и течни храни и много, много се радвам, че като научих правилата на Зоната, мога да си ям всички тях, без да се чувствам по никакъв начин ограничена и виновна, че ги хапвам 😉 … Мога да допълня също, че спортът и бавното и постепенно отслабване, спомогнаха кожата ми да се прибере и да не загуби своята еластичност! Все пак това са почти 40 кг ! Ако човек не ме познава от преди, никога не би предположил,че съм тежала толкова..

 

Ще кажа на всички – действайте! Не се опитвайте да залъгвате себе си с оправдания, не отлагайте отново и отново! Вие сте промяната, започнете и не бързайте да стане на момента, няма как да не се получи, ако сте постоянни и не спирате!…Няма човек на света, който се храни на често и балансирано, пие вода, има движение и да не отслабва! Повярвайте го, и вие може да го направите, както го направих аз, трябва само да го поискате, да повярвате и да действате! УСПЕХ! “

И така, ето моя анализ…

Въпреки, че Даниела не е спазвала Зоната стриктно, тъй като не е знаела за нея, ето защо е отслабвала …тя е спазвала някои от най – важните правила на Зоната и те са: 

  1. Да се храним на всеки 3,4 часа – т.е. 4,5 хранения на ден… –  оттук метаболизма се забързва! 
  2. Да пием вода на често, а не газирани, подсладени сокове и други напитки..- оттук тялото получава водата, без която не може, а не захари в течна форма!
  3. Да не изключва група храни – протеини /меса, млечни, риба, яйца/, въглехидрати /зеленчуци, плодове, трици и др../ и мазнини /зехтин, ядки и др./
  4. Да има движение – тя даже се е зарибила сериозно, за което БРАВО! ;)

Какво не е спазвала и защо е изпитвала глад за сладко ?

Не е спазвала само пропорциите на протеини, въглехидрати и мазнини – според мен, това е причината и да ги свали за 2 години, а не за по-малко, тъй като е активно спортуваща и смятам, че можеше и по – бързо да се случат нещата, но това няма абсолютно, ама абсолютно никакво значение, много по – важното е, че трайно е променила навиците си!.Просто го отбелязвам, заради тези, които се замислят…;)

На места са й били повече или по – малко въглехидратите и оттам баланса се е нарушавал и е изпитвала непреодолимо желание за сладко…По – важното е, че и тя вече намери Зоната и се чувтсва прекрасно с нея! Ядеш всичко, съчетаваш любими храни, нямаш нищо забранено, а не дебелееш! И най – важното, знаеш, че е здравословно – няма вина, няма депресии! Благодат! А, как да започнеш?…като отделиш малко време за себе си, за да разбереш комбинациите и се организираш – това е! 

Да благодарим за прекрасната, мотивираща история на Даниела и да й пожелаем все така да сбъдва целите си! Така човек се чувства пълноценно, развива се и е доволен от себе си и щастлив! От това пухкаво момиче, пълно със страхове и комплекси, се превърна в тази прекрасна секси мадама, уверена и вярваща в себе си, пълна с мечти и цели за постигане! Тя не отложи, тя действа, а ти? 

 

Това беше историята на Даниела от Варна, не искаш ли и ти да си следващата история? Не искаш ли и ти да започнеш да се чувстваш много по – уверен/а, много по – красив/а, с много по – голямо самочувствие…? Не искаш ли и ти да престанеш с оправданията “нямам време”, “много е трудно”, “имам деца и е сложно”, “нямам възможности”, “много работя”, “постоянно пътувам” и т.н…Винаги има начин, нищо не е по – важно от теб самия, нищо не е по – важно от това да се чувстваш доволен от себе си и щастлив, какъв е смисъла иначе, да живееш за другите, а ти да си нещастен? Разкарай оправданията и мързела и действай!!!

Ако не можеш да се справиш сам, ако имаш нужда от повече мотивация, от подкрепа, ако имаш нужда от начален старт, от “побутване”, за да успееш, може да се включиш към нашата група, вече сме над 140 човека, всички заедно отслабваме и по – важното – учим се на постоянство, което е много по – трудното, от това просто да се спазва Зоната ! Другото важно е, че в групата има жени, свалили по 20 – 40 кг, Даниела също е в групата, което допълнително, ще може да те мотивира, като знаеш, че някой друг се е справил и то без да гладува и да се измъчва, ще можеш и ти! Ако знаеш, че това е правилния начин, но нещо малко не ти стига, може да прочетеш тук повече за нашия курс, с всекидневни примерни менюта, с много позитивизъм и мотивация и чудесни примери за стимул..: https://www.kakvodaqm.bg/kurs-nedietata

 

 

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.