Необходими продукти:
1 яйце
1 с.л. мека извара / 28 г /
1 препълнена с.л. овесени трици / 19 г /
1 с.л. хуск / той не е задължителен, но сгъстява добре сместа /
1/3 от един банан / 40 г /
1 равна с.л. сух протеин ванилия / 5 г / или белтъка на едно яйце. Това е уточнение за тези, които искат да заменят протеина. Може вместо белтъка да се добави още толкова извара, но не е сигурно дали ще се оформи добре в тигана.
ванилия, стевия, щипка бакпулвер
1 с.л. фъстъчено масло при сервиране
Начин на приготвяне:
В купичка разбиваме яйцето с вилица, добавяме триците, хуска, изварата и намачкания банан, накрая протеина и подправките. В не много силно нагорещен, сух, незалепващ тиган сипваме по една и половина с.л. от сместа. Така си оформяме 4 – 5 палачинки, малки точно като своите братя от Америка. От бакпулвера, а и от яйцето леко се надуват и стават не само вкусни, но и красиви. Изпичаме си ги от двете страни и ги заливаме с фъстъченото масло. Комбинацията банан и фъстъчено масло е всеизвестна, любима, вкусна и неустоима за повечето хора, които познавам.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите палачинки са за два блока протеини / яйцето, изварата / или протеина или белтъка – което си изберете /, въглехидрати / банана и триците /, и мазнини от фъстъченото масло.
Как можете да си ги хапвате:
Палачинките са за закуска или междинно хранене – тоест малко хранене както се изразяваме тук 😉 С чаша кафе и бягаме по задачи, защото такава енергия идва от тях и засищат страхотно, че в следващите 4 часа няма да мислите за хапване. Просто ще сте сити и енергични. Пробвайте 😉
Палачинките и снимките са от Надя Муджурова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*