Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Бананов кекс без млечни, без захар, без глутен

Назад

Необходими продукти:

Един малък банан / 80 г /

3 яйца / може две цели яйца и два белтъка. Като ги разбием на сняг ще стане по-пухкаво кексчето ;)

2 бр / натурални фурми /може и друг сушен плод/

едно квадратче черен шоколад / може и без него /

1 ч.л. кокосови стърготини /или кокосово брашно/ 

1 с.л. тахан

малко бакпулвер

ванилия, канела и стевия по желание

Начин на приготвяне:

Намачкваме банана с вилица, фурмите на много ситно, добавяме брашното, тахана и настърганото шоколадче и разбиваме яйцата. Ако искате разбийте белтъците отделно. Така кекса ще стане още по- пухкав. Като смесим всичко изсипваме в малка формичка с незалепващо покритие или покриваме с хартия за печене. Печем в загрята до 170 градуса фурна до зачервяване.

За тези, които искат да знаят повече:

Това бързо кексче е за три блока протеини / яйцата /, въглехидрати / банана, фурмите /, мазнини / тахана и шоколада /.

Как можете да си го хапнете?

Ако сте много гладни и бързате си го хапвате цялото за голямо хранене. За закуска или междинка половината кексче с малко кисело мляко или айрян, за който обича. А с чаша кафе си е класика ;)

Благодарим на Ваня Делякова за бързата рецепта и снимките. Да ни е вкусно :)