Необходими продукти:
котидж 112г. 2БП
нискомаслено сирене 80г. (или 56г пълномаслено) 2БП
яйца 2бр. 2БП
кори за баница 65г. (15г. за блок въглехидрат по етикет), 1.5 бр. кори 4БВ
стафиди 2 с.л. 2БВ
разтопено масло 6г. 3БМ
орехи 3 бр. 3БМ
еритритол за който обича сладко-соления вкус.
Начин на приготвяне:
Смесваме котиджа, сиренето, стафидите, еритритола, наситнените орехи, едното яйце и жълтъка от второто яйце.
Корите ги разрязваме на 6 еднакви парчета. Намазваме масло в единия край и прегъваме на две. Получават се 6 правоъгълни двойни парчета. Разпределяме плънката върху 6те и ги навиваме на руло. Отгоре намазваме с белтъка, разбит с няколко капки вода. Печем на 180°С за 30 мин.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни банички са 6 блока протеини /яйца, сирене, котидж/, въглехидрати /кори за баница, стафиди/ и мазнини /масло и орехи/.
Как можете да си го хапвате:
Всяка баничка е по 1 блок. Чудесни са за закуска, междинни хранения, пътувания и пикници.
Благодарим на Beauty in the kitchen за невероятните снимки и идея!
Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!