Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Баница със сирене и кашкавал

Назад

Необходими продукти:

5-6 кори за баница / 154г са това, моите са кори ”Фамилия” /

3 яйца

1 длан сирене /90-100г/

1 длан кашкавал /90г/

4-5с.л. цедено кисело мляко “Олимпус” /100г/

чаша кисело мляко /220г/

1/2ч.л. сода-бикарбонат

4 ч.л. зехтин.

Начин на приготвяне:

Намазвате дъното на малка тавичка/ 20см/ със малко от зехтина. Содата слагате в киселото мляко и смесвате с яйцата, сиренето, кашкавала и цеденото мляко. Зехтина може в сместта или отгоре- изборът е ваш ;)

Можете да направите баничката по начина, по който си я правите винаги. Можете да разпределите плънката на 3 и да я разстелите на три двойни кори и да я завиете като вита баничка да стане. Има и друг начин- накъсвате корите и смесвате с плънката  и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване / около половин час/ :) 

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна баничка е за 12 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Въглехидратите са от корите за баница и малко от киселото мляко, протеините са от сиренето, кашкавала, цеденото мляко и киселото мляко, мазнините от зехтина и малко от сиренето, жълтъците и киселото мляко.

Как можете да си я хапнете?

Разделяте баничката на 6 парчета и така във всяко има по 2БПВМ. 

Вариант 1 /за малко хранене/: Едно парче баница с чаша айрян.

Вариант 2 /за малко хранене/: Половин парче с 220г кисело мляко.

Вариант 3: /за голямо хранене/: Две парчета с айрян.

Вариант 4: /за голямо хранене/ Едно парче и половина с айрян.

Вариант 5: /за голямо хранене/: Едно парче с 220г кисело мляко.

 Да ви е вкусно ;)