Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Закуски / Междинни закуски

Баница със спанак и сирене  

Баница със спанак и сирене  

  • Необходими продукти:

    3 яйца и 4 белтъка /може и 5 цели яйца/

    200 г сирене 

    200 г кори – /ако са пълнозърнести са по – дебели така, че се падат около 3,4 бройки, ако са обикновени фини кори, идват около 7 бр. тънки/

    спанак – колкото искате, може от консерва, може замръзен, може и пресен да задушите

    150 мл вода или газирана вода

    4 ч.л. зехтин или друга мазнина

    1 ч.л. сода

Как да я приготвите?

Първо приготвяте спанака, ако е пресен го измивате изчиствате и може да го нарежете, може и да не го режете, задушавате в тенджера с малко вода до пълното му омекване, после го отцеждате добре. Ако спанака ви е замръзен или от консерва, просто е важно да е добре отцеден, иначе който иска да слага повече – ако обича да си има вкус на спанак, който иска по – малко. Аз сложих около 250 г – вече готов спанак, но съм правила и с по – малко. 

Първо разбивате с вилица 2 от яйцата, спанака, цялото сирене и със зехтина, за да стане еднородна смес.

Пригответе си правоъгълна тава ако искате по – бухнала баница – по малка тавичка, ако искате по – тънка баница –  по – голяма тавичка. 

След това вадите корите /ако са пълнозърнести са 3 бр. дебели кори, ако са обикновени – 7 тънки кори/, слагате хартия за печене отдолу на тавата или намазвате с едната лъжица зехтин добре навсякъде.

И сега – слагате кора /колкото да покрие дъното, не цялата/ и разпределяте равномерно от сместа, после отгоре пак сглобявате от корите /че те са огромни и дебели/, да стане колкото да покриете предния пласт и така мажете от сместа общо 3,4 пъти /зависи от големината на тавата, аз мазах само 2 пъти, защото моята тава беше голяма/. Ако корите не са пълнозърнести, най-долу на първия пласт сложете 2 броя, тъй като са много тънки и с тънки кори ще мажете повече пъти.

След като сте разпределили сместа, за най-отгоре трябва да ви остане кора, която не е намазана.

И сега разрежете баницата с нож, така че да излязат 6 еднакви парчета. Ако е правоъгълна тавата, ще стане по-лесно 🙂 

Разбийте останалите 3 яйца със 150 мл хладка вода и 1 ч.л. сода / ако имате газирана вода, може и да не слагате сода/, залейте с това баницата, потупайте малко тавата, за да се разпредели равномерно 😉

Печете на 200 градуса до готовност, аз пекох около 30-40 мин., но всяка фурна пече различно, така че наблюдавайте.

След като е готова, я напръсквате с малко вода и я завивате за 15-20 мин. Баницата става много бързо и е най – сочната и вкусна “диетична” баница !

По колко може да изядете на едно хранене?

За голямо хранене – 2 парчета, може с айран или малко кисело мляко

За малко хранене – 1 парче, може с малко айран

За тези, които искат да знаят повече – Цялата баница е 12 блока, като протеините идват от яйцата и сиренето, въглехидратите – от корите и спанака, мазнините – от зехтина.

За тези, които искат да бъдат по-стриктни, могат да използват обезмаслено сирене 170 г + извара 180 г, вместо 200 г обикновено сирене и да използват 2 цели яйца + 6 белтъка, вместо 5 яйца и задължително пълнозърнести кори.

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!68

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.