-
Необходими продукти:
2 яйца
112 г извара / Котидж/
56 г сирене
84 г овесени ядки
2ч.л. мазнина
Начин на приготвяне:
Обърквате всичко, слагате в тавичка на загрята фурна и печете на умерена фурна, докато стане златиста. Може да поръсите с малко сусам и ако не ви е солено сиренето да добавите малко сол, шарена сол или други подправки 🙂 Ако обичате по препечено – може да я направите върху хартия за печене съвсем тънка, ако обичате да се усеща повече плънката – направете я в малка тавичка. На снимките съм показала в няколко варианта. Все става много лесно и супер вкусно!
За тези, които искат да знаят повече: цялата баничка е 6 блока П,В,М. Протеините са от яйцата, изварата и сирене, въглехидратите от овесените ядки и мазнините от мазнината.
По колко може да изядете?
Или я разделяте на 2 равни части и ядете 1 част за голямо хранене или на 3 равни части и ядете 1 част за малко хранене. Може да гарнирате с малко кисело мляко или айрян.