Необходими продукти:
1 белтък – 0,5БП
84 г котидж сирене – 1,5БП
38 г овесени трици – 2БВ
4 маслини – 2БМ
2-3 чери доматки – не броим
сол, чесън на прах, див лук /може и обикновен/, босилек
Начин на приготвяне:
Белтъка се разбива с вилица на пяна, добавят се триците и малко водичка, солта и чесъна на прах. Всичко се обърква и се разстила в незалепващ тиган на две тънки пърленки. Формата е по ваш избор. Важното е да са много тънки, за да се изпекат добре и да станат хрупкави. Тиганът трябва да е много добре загрят. Изпича се и от двете страни, като като се обърне се притиска с шпатула, за да прилепне добре към тигана и направи добър контакт с нагрятата повърхност. Готовите пърленки се намазват с котидж сиренето и се гарнират с черитата и маслинките нарязани на парчета. Поръсват се с накъсаните листа босилек и лук. Тези зелени подправки са ми любими, но ако не разполагате с тях, можете да използвате и други – риган, мащерка, а ако няма да излизате, можете да сложите и тънки ивички червен лук или да натъркате пърленката със скилидка чесън.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази наслада е за 2 блока протеини /котидж, белтък/, въглехидрати /овесени трици/ и мазнини /маслини/.
Как можете да си го хапвате:
За закуска, следобедно хранене – вкусно и засищащо :*
Идеята и снимката са на Вкусна Зона
. Благодарим! Да ни е вкусно :* :* :*