Необходими продукти:
- 3 яйца – 3БП
- 140г сирене – 5БП
- 70г пресен зелен лук – 0,5БВ
- 48г царевично брашно – 4БВ
- 50г лимецово брашно – 3,5БВ
- Връзка лапад /не броим/
- 1 с.л.зехтин – 6БМ
- 2 с.л. кисело мляко
- 1 бр. бакпулвер
- самардала
Начин на приготвяне:
Нарязвате лапада и слагате в гореща вода за 2-3 мин. Отцеждате много добре от водата. Нарязвате лука на ситно. Разбивате яйцата с киселото мляко и бакпулвера и разбърквате. Добавяте лапада и лука, а след това натрошеното сирене, брашната и зехтина. Слагате във форма върху хартия за печене. Печете на 180 °С до суха клечка.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен кекс е за 8БВМ, протеини /яйца, сирене/, въглехидрати /брашната и малко от лука/, мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялото количество на 4 парчета и всяко има 2БВПМ. Хапвате 1 парче за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодарим им!
Да ви е сладко!