Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Гофрети с шоколад и още нещо

Назад

Необходими продукти:

4 яйца

Една цяла кутийка мека извара”Пилос” / 250г /

4 с.л. брашно от лимец / може и друго брашно, само не ядково и от семена /

ванилия 

Начин на приготвяне:

Супер лесно - смесваме продуктите, разбъркваме и в загрят гофретник изпичаме 8 гофрети, зависи от гофретника ;)  

За тези, които искат да знаят повече:

Тези пристрастяващи гофрети съдържат осем блока протеини /от изварата и яйцата/ и четири блока въглехидрати /от брашното/. Тоест трябва да се комбинират с още въглехидрат и мазнини. По-надолу ще обясня как :) 

Как можете да си ги хапнете?

Вариант 1 - За едно малко хранене - две гофрети, придружени с порция малък плод - ябълка, круша, праскова, портокал, мандарина /100г/ и намазани със 1 ч.л. лешников тахан смесен с мъничко какао /става като истински течен шоколад/.

Вариант 2 - За едно малко хранене - две гофрети, намазани с ½ с.л. мед и отново лешников или друг тахан 1 ч.л.

Вариант 3 - За едно малко хранене - две гофрети, намазани с 25 г сладко по избор, пак с тахан 1ч.л.

Ако желаете гофретките да са солени, една гофрета изяждате с 30 г сирене /или 60 г котидж/ + 150 г плод и за мазнина отново  1 ч.л. тахан или 6 броя ядки.

Приятен апетит!