Необходими продукти:
4 яйца
Една цяла кутийка мека извара от Лидл / 250г /
4 с.л. брашно от лимец / може и друго брашно, само не ядково и от семена /
ванилия
Начин на приготвяне:
Супер лесно – смесваме продуктите, разбъркваме и в загрят гофретник изпичаме 8 гофрети, зависи от гофретника 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Тези пристрастяващи гофрети съдържат осем блока протеини /от изварата и яйцата/ и четири блока въглехидрати /от брашното/. Тоест трябва да се комбинират с още въглехидрат и мазнини. По-надолу ще обясня как 🙂
Как можете да си ги хапнете?
Вариант 1 – За едно малко хранене – две гофрети, придружени с порция малък плод – ябълка, круша, праскова, портокал, мандарина /100г/ и намазани със 1 ч.л. лешников тахан смесен с мъничко какао /става като истински течен шоколад/.
Вариант 2 – За едно малко хранене – две гофрети, намазани с ½ с.л. мед и отново лешников или друг тахан 1 ч.л.
Вариант 3 – За едно малко хранене – две гофрети, намазани с 25 г сладко по избор, пак с тахан 1ч.л.
Ако желаете гофретките да са солени, една гофрета изяждате с 30 г сирене /или 60 г котидж/ + 150 г плод и за мазнина отново 1 ч.л. тахан или 6 броя ядки.
Приятен апетит!