Необходими продукти:
150 г червена леща – 10БВ
хуск 20 г – не броим /това са фибри, има ги в повечето аптеки/
сол, 1 ч.л. бакпулвер
около 60-70 мл. вода
семена – 12 г – 4БM
зехтин – 2 ч.л. – 6БМ
Начин на приготвяне:
Лещата се накисва от вечерта. Сутринта се отцежда от водата и се изплаква. Блендира се и се смесва с другите продукти. Оформят се 5 питки и се поръсват със семената. В тавичка с хартия за печене, печете с горен и долен реотан на 180 гр. до готовност.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни хлебчета са за 10БВМ въглехидрати /лещата/, мазнина /семената и зехтина/.
Това са само въглехидрати и мазнини. Трябва да добавите протеин към всяко хлебче.
Как можете да си го хапвате:
Ако са ви се получили 5 хлебчета, всяко е за 2БВМ. Ето варианти за комбиниране.
1/ Разрязвате всяка питка на 2 и имате 1 батче за 1 БВМ, към него добавяте 56г котидж и малко сурови зеленчуци.
2/ 1/2 питка + 21г шунка + 14г кашкавал + резен домат
3/ 1/2 питка добавена към основно хранене, изравнена с 3БП и 2БВМ.
Рецептата и снимките са на екипа ми Благодарим и!
Да ви е сладко!