Закуска / междинка с ягоди, котидж и бадеми- изключително вкусна комбинация 😉
Необходими продукти:
Две големи шепи ягоди / 280 г /
4-5 с.л.котидж / 112 г /
6 бадема
Тази комбинация от солено и сладко се оказа много вкусна и засищаща. Опитайте 🙂 2 блока е общо 😉
Ягоди с шоколад 😉
Необходими продукти:
Шепа ягоди / 140 г /
9г сух протеин с вкус на шоколад
2 ч.л. лешников тахан /6г/, /става и с друг, но не чак толкова вкусно/
малко прясно мляко /1,2 с.л./
Начин на приготвяне:
Просто разбърквате протеина с тахана и млякото и заливате ягодите. Много вкусно и балансирано удоволствие 😉 1 блок е всичко 🙂
Ягоди с извара, мед, какао и тахан
Необходими продукти:
Шепа ягоди / 140 г /
112 г извара / 4-5 с.л. /
6г мед, разбъркан с мъничко какао 5г
тахан /12г/ удвоени заради обезмаслената извара
Начин на приготвяне:
Смесваме меда с какаото и тахана и заливаме ягодките с изварата. Разкошно е! 2 блока е всичко…
Ягоди с кокос и цедено мляко
:
Необходими продукти:
Две големи шепи ягоди / 280 г /
Една чаена чаша цедено, нискомаслено мляко / 200 г /
кокосови стърготини /3 г /
1 ч.л. тахан /3г/
Начин на приготвяне:
Върху ягодите и цеденото мляко изсипвате кокоса и тахана и хапвате с наслада 😉 2 блока е всичко…
Ягодово цвете
Необходими продукти:
За палачинките:
1 яйце и 4 белтъка
овесени трици / 57 г /- може с брашно по възможност пълнозърнесто, в същият грамаж
малко прясно мляко и ванилия
От тази смес си изпичаме в сух тиган 4 палачинки и ги оставяме настрани, за да приготвим крема.
Крем:
Почти 1 ч.ч. мека извара от “Лидъл” / 168 г /
210 г ягоди / малко по-малко от две шепи /
Кокосови стърготини / 15 г /, може да ги замените с още ядки 😉
12 ядки кашу
18г мед или кленов сироп /за топинг/
ванилия, стевия
С изварата, кокоса и ядките правим крем в блендера. Ягодите също нарязваме на тънки резенчета. Нарязваме палачинките на 3. Всяка лентичка намазваме с крем, като разпределяме по равно и слагаме парченца ягоди. Навиваме на руло, като почваме от по-широките лентички към по-тесните за да е по-високо “цветето” в средата. Накрая равномерно заливаме с меда. Оставяме за една нощ в хладилник да стегне, а ако имате ринг още по-добре да стегне в него.
Цялото Ягодово цвете е 6 блока протеини въглехидрати и мазнини/ завишени заради изварата и белтъците/. И ако го разделите на две ще имате за две вкусни закуски/ междинки.
Закуска с овес, ягоди и цедено мляко
Необходими продукти:
1/3 ч.ч. сварен овес
Две шепи ягоди / 140 г /
Една голяма чаша цедено мляко /200 г /
сусамов тахан /6г/
канела и ванилия, може стевия, за който обича по-сладко
Начин на приготвяне:
Просто сварявате овеса и смесвате с останалите продукти. Ако го направите от вечерта ще се насладите на вече съчеталите се вкусове. Да ви е сладко 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна овесена закуска е за два блока протеини, въглехидрати и мазнини, Протеините са от цеденото мляко, въглехидрата е от ягодките, а мазнините от тахана.
Удобна, бърза и лесна. За работа или за път- не пропускайте да си я направите :* 2 блока е всичко..