-
Необходими продукти:
за палачинката:
1 яйце /или 2 белтъка/
1 пълна с.л.брашно от рожков* 18г / ползва се като заместител на какаото,много наподобява вкусът му /
1,2 с.л. прясно мляко
за плънката:
1 чаена лъжица фъстъчено масло /3г/
1 равна с.л. сладко /12г/,/ако е без захар може 2 с.л., /24г/ има по диетичните щандове много вкусни сладка и то само от плодове, а не със заместители на захарта/, ако нямате сладко, може да сложите 1 ч.л.мед /12г/
и отделно си сложете 28 г сирене или 56 грама Котидж сирене или цедено мляко, за да направите баланса
Начин на приготвяне:
В блендер или хубаво на ръка, разбивате сместта за палачинката, слагате незалепващ тиган да загрее добре, върху много загрят котлон на почти максимална степен. Ако ви е хубав тигана, не е нужно да намазнявате, ако не, може съвсем леко да намазните, изсипвате сместта, разстилате по целия тиган и след като е готова от едната страна обръщате…Мажете я с фъстъчено масло / или тахан/, добавяте сладкото и отделно си хапвате сиренцето или Котиджа / зърнесто сирене/. Много интересна закуска и за децата става.
За тези, които искат да знаят повече: това са 2 блока П,В,М. Протеините са от яйцето и сиренето, въглехидратите от брашното и сладкото и мазнините от фъстъченото масло.
Забележка* Ако нямате брашно от рожков, може да сложите друго брашно или трици + малко какао, предполагам ще стане същият цвят 🙂
Това сладко е само от сини сливи, няма никакви добавки, много е вкусно, прилича много на мармалад от шипки, който като малка много обичах, има го по диетичните щандове в магазините. Има и други подобни на него, просто четете етикетите да НЕ пише захар, аспартам, глюкозо – фруктозен сироп и т.н..