-
Необходими продукти:
за 1 палачинка:
1 яйце
1с.л.овесени ядки / от най – едрите – 14г /
1ч.л.чия /3 г /или ако нямате чия – 1 равна с.л. ленено брашно
по желание в сместа: настъргани портокалови или лимонови корички, ванилийка, стевия
за отгоре : няколко тънки резенчета плод, в случая – 2,3 ягодки или 3, 4 тънки лентички праскова, може да поръсите и с натурално какао..може и без плод..
Начин на приготвяне:
Разбивате с вилица яйцето, добавяте ядките и чията, ако имам време оставям малко да престои, ако не направо пека на загрята фурна на 180 -200 г върху хартия за печене за кратко… Ако обичате хрупкаво – попечете малко повече, ако искате да е по мекичка – още като се втвърди яйцето – е готова 😉 След това си слагате от плода, поръсвате с какао, може да намажете съвсем тънко с фъстъчено масло или тахан.
За тези, които искат да знаят повече: Това е 1 блок П,В,М. Протеините са от яйцето, въглехидратите са от овесените ядки, мазнините са от чията или лененото брашно.
Ето варианти :
1 палачинка такава + ½ с.л.мед + 2 с.л. Котидж /60 г / + малко тахан или фъстъчено масло /1ч.л./ + плода
Може да си направите 2 палачинки такива, едната да е с един вид плод другата с друг
Може да сложите повече плод или ако ви се иска да я подсладите с нещо малко – тогава добавете и малко протеин т.е. извара или Котидж, за да изравните баланса..
За тези, които искат да бъдат по – стриктни: може вместо от 1 яйце, да направите палачинката от 2 белтъка и плода да е наистина малко.