Кратка информация за хуска : представлява 100 % натурални растителни фибри, наричани още растителни влакна, влакнини или баластни вещества. Той се състои единствено от чистите бели обвивки от семената на растението индийски бял живовляк. Помага при – лениви черва, запек, гастрит, хемороиди, раздразнени черва и други неразположения. Може и да се приема без да съществуват здравословни проблеми, просто като добавка към храната, изкючително полезен. Все пак не бива и да се прекалява с него, прием на ден, не повече от 1,2 лъжици. В Зоната го ползваме като заместител на брашно или трици, тъй като той не се смята изобщо / все едно е 0 /, така може да се добавят повече въглехидрати към храненето 🙂 Струва около 7 лв за 100 г , продава се в аптеките и тъй като се ползва по малко, стига за доста време 🙂
Тук ще добавям и други рецепти с него перидично !
Мекици със сирене за 1 малко хранене: / 2 блока /
1 яйце + 1 пълна с.л. хуск + 1 с.л. кисело мляко + 1, 2 с.л.прясно мляко /или вода/ + 28 г обикновено сирене /или 42 обезмаслено/ + шипка бакпулувер
Всичко се разбърква с вилица, може да престои за малко и се “изпържват” на незалепващ тиган в няколко капки мазнина, като в важно котлона да не е на максимална степен – средна най – добре. Задължително за да балансирате – добавяте 200 г плод /без банан и сушени плодове /






На снимките дозата е увеличена 🙂
Мекици с шунка и кашкавал отгоре – / 2 Блока /
За мекиците: 1 яйце + 1 пълна с.л. хуск + 1 с.л. кисело мляко + 1, 2 с.л.прясно мляко /или вода/ + шипка бакпулувер
За отгоре плънка: 21 г шунка + 14 г кашкавал / или вместо кашкавал – 17 г моцарела лайт/, ако обичате може и малко кисела краставичка, за изравняване 200 г плод /без банан и сушени плодове /.
Мекиците се правят както горе е описано, само разликата при тези е , че когато ги обърнете трябва да сложите отгоре плънката, за да се запече и тя добре и си хапвате плода след това 🙂
Бърза баница с хуск – / 3 блока /:
2 белтъка и 1 яйце /може 2 яйца цели/ + 42 г обезмаслено сирене + 2 с.л. кисело мляко + 1 пълна с.л. хуск + 1 пълна с.л. трици /19г/ + 1ч.л. бакпулувер + 1ч.л. мазнина
Всичко се разбърква и се пече на умерена фурна в малка тавичка, върху хартия за печене или намазвате тавичката с мазнината. Задължително добавяте – 200 г плод към баницата, за да изравните въглехидратите.
Палачинки – /3 блока/:
2 белтъка + 1 яйце + 1 с.л. извара /28 г/ + 1 с.л. кисело мляко + 1 пълна с.л. хуск + 1 пълна с.л. брашно по избор или трици + малко ванилийка
Всичко се разбива в блендер или друга машинка, на незалепващ тиган се пекат от двете страни малки палачинки.
За плънката: 28 г обикновено сирене или 42 г обезмаслено + 200 г плодове +9г тахан