Необходими продукти:
- 1 яйце – 1 БП
- 200 гр. цедено – 2БП
- 140 гр.сирене – 5 БП
- 56 кашкавал – 2 БП
- 1 ч.л.зехтин – 3 БМ
- 21 гр. сусам, ленено семе, конопено семе, ким (по желание) общо 7 БМ
- 112 гр. Лимецово брашно – 8 БВ
- 38 гр. Овесени трици – 2 БВ
Начин на приготвяне:
Разбърквате всички съставки като оставяте част от сусама за поръска отгоре.
Разделяте на 20 топки и оформяте пурички с влажни ръце. Печете на хартия за печене за 20 мин. на 180гр. с горен и долен реотан, в предварително загрята фурна.
Разделяте на 20 топки и оформяте пурички с влажни ръце. Печете на хартия за печене за 20 мин. на 180гр. с горен и долен реотан, в предварително загрята фурна.
За тези, които искат да знаят повече:
Всички гризини са за 10БВПМ. Протеин /яйца, сирена, мляко/, въглехидрати /брашно/, мазнина/семена, зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Ако като мен ви се получат 20 бр. гризини, всяка е за 0,5БВПМ. Хапвате 4 за закуска или 2 за малка закуска от 1 блок.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодарим и!
Да ви е сладко!