Необходими продукти:
Малко повече от 1 ч.ч. нахутено брашно /300 г/
1 и ½ с.л. захар или подсладител по избор. Може и без.
1 и ½ ч.л. сода за хляб или пакетче бакпулвер
½ ч.л. сол
1 ч.ч. и малко отгоре газирана вода /355 мл/
2 с.л зехтин
Начин на приготвяне:
Всичко се смесва и се разбърква. Изсипва се в подходяща форма или в хлебопекарна /за да може после да се режат филийки/, и се пече 40 -45 минути в загрята на 180 градуса фурна или до готовност. Проверявайте.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият хляб е за около 20 блока въглехидрати /нахутеното брашно/ и 6 блока мазнини /зехтина/
Как можете да си го хапвате
Както знаем при топлинната обработка на много продукти се сменя и гликемичния им индекст. Това е въглехидратната им натовареност. Та една филийка от нашия хляб, която можем да хапнем за 2 въглехидратни блока трябва да е към 20 – 25 г. В нея ще има и малко мазнина, но съвсем , съвсем малко е. Няма да я броим. Може би от един такъв хляб трябва да излязат 10 тина филийки. Една филийка може да замести стандартния хляб и в съчетание с протеин и мазнина да е вкусен участник в нашата любима Зона.
Например 1 филийка с 2 маслинки и 1 варено яйце и 28г сирене – ето една бърза закуска
Или :
1 филийка , намазана с 2 с.л. авокадо /34г/ и едно парче шунка/ 42 г/ , парче кашкавал/ 28 г/
Благодарим за идеята на Роси Лалашка. Да ни е вкусно :* :* :*