Необходими продукти за 1 порция:
140 г ягоди /или 100 г други червени плодове, може и микс от няколко/
съвсем малко водичка /1,2 с.л./
стевия на вкус /2,3 капки/, може и без нея, ако са хубави, сладки плодовете – няма нужда, няколко капки лимон или щипка лимонтозу /може и без него 😉 /
! Това са само въглехидрати /все едно 1 плод от 100 г , ако замествате в друга рецепта / и може да се ползва като добавка към мекички, палачинки, цедено мляко, извара и т.н.., но трябва да се добавят протеини и мазнини за да има баланс, по – долу съм обяснила!
Ако имате повече плодове, може да умножите примерно по 3 и да си сложите в бурканче, както е показано на снимката и за 1 хранене ще трябва да разделите на 3, ако умножите по повече, съответно после ще делите на повече…
Начин на приготвяне:
Ако са дребни плодовете, направо ги слагате, ако са едри ягодите например, може да ги нарежете на по – дребно или да пасирате, слагате в незалепващ тиган със съвсем малко водичка и чакате няколко минути да се посгъсти – това е! Може да добавите стевия и лимон по желание.
За тези, които искат да знаят повече: Това е 1 блок само въглехидрати, може да направите повече сладко в бурканче и после да си определите по колко да слагате според това, колко ви е излязло.
Пример: Имали сте 420 г ягоди/т.е. умножили сте по 3*140 /, добавяте няколко супени лъжици вода + по желание стевия, лимон, цялото сладко ви е излязло, след като поизври водичката – 360 гр, това означава, че по 120 г за 1 блок въглехидрат може да си добавяте където ви харесва;)
Забележка* Може да комбинирате “сладкото” с палачинки, с бухтички, с извара или цедено мляко и други 😉 Приятен апетит!