Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Овесени банички с Kотидж сирене

Назад

Необходими продукти:

3 белтъка

малко парче нискомаслено сирене / 40-50 г /

1 цяла кофичка котидж сирене 180 г

6-7 с.л. овесени трици / 108 г /

около 2 с.л. сусам /18 г 

бакпулвер и малко прясно мляко

Начин на приготвяне:

Триците можете да накиснете с малко вода и да оставите да набъбнат, но може и да не го правите. Към тях добавяте разбитите леко яйца, натрошеното сирене и Котиджа + бакпулвера. Разбърквате добре и разпределяте в 6 формички за печене. Накрая поръсвате със сусама и печете на 160-170 градуса фурна докато се зачервят. Ако нямате формички за печене, върху хартия за печене оформяте няколко формички и готово ;) 

За тези, които искат да знаят повече:

Овесените банички са за 6 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от белтъците и сирената, въглехидратите са  от триците, а мазнините от сусама.

Как можете да си ги хапнете?

Две банички са за закуска или междинна закуска, а ако прибавите чаша айрянче стават още по-вкусни. 

Една баничка с половин кофичка кисело мляко също е за малко хранене.

Две банички с половин кофичка кисело мляко са за голямо хранене.

Три от баничките с чаша айрян са за голямо хранене.

Колко много варианти ;)

Да са ви вкусни :)

Благодарим на Цвети Цанова за рецептата!