Необходими продукти:
- За сместа:
- 1 яйце – 1БП
- 20 г брашно от тапиока – 2БВ
- 2 с.л. прясно мляко – не броим
- 1 ч.л зехтин за намазняване на тигана – 3БМ
- За пълнежа:
- 28 г кашкавал – 1БП
- 28 г Кожидж – 0,5БП
- 20 г шунка – 0,5БП
- За десерт:
- 100 г плод – 1БВ
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцето, заедно с брашното и прясното мляко. Изпичате си палачинката от двете страни на незалепващ тиган. Когато обърнете на втората страна, нареждате сирената и шунката и загъвате. Плода хапвате за десерт.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна солена палачинка е за 3БВПМ. Въглехидрати /брашното и плодовете/, протеини /срената, яйцето, шунката/, мазнина /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Хапвате всичко за голямо хранене от 3 блока.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!