Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Палачинка с мека извара и сладко от горски плодове

Назад

Необходими продукти:

За палачинката:

1 яйце

1 препълнена с.л. овесени трици / 19 г /

1,2 с.л. прясно мляко

За кремчето:

2 пълни с.л. мека извара от Лидъл / 60 г / Тя е леко кисела и е с вкус на цедено мляко.

1 ч.л. сладко от горски плодове / 15 г /

Тук по избор – или 6 бадема или 1 ч.л. тахан

Начин на приготвяне:

Смесваме продуктите за палачинката и при непрекъснато бъркане изсипваме в загрят, незалепващ тиган. Изпичаме от двете страни.След това смесваме изварата със част от сладкото и ако искате тук си нарежете и добавете бадеми или върху палачинката поръсете с тях или с тахан.Това е ;)

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна палачинка е за два блока протеини / яйцето и изварата /, въглхидрати / триците и сладкото /, и мазнини – каквото си изберете- бадеми или тахан :)

Как можете да си я хапвате:

Най – вече с думите:”мммм, много е вкуснааа”:) :) :) А иначе за закуска и междинни закуски. Носи се удобно и навън в кутийка, за работа  и пътуване. Да ни е сладко! :*