Необходими продукти:
За палачинката:
- 1 яйце 1БП
- 14 г брашно от лимец 1БВ
- 2 с.л прясно мляко
За пълнежа:
- 70 г сладко от боровинки без захар със стевия или еритритол 2БВ
- 6 бр. кашу 3БМ
- 56 г сирене 2БП
Начин на приготвяне:
Разбивате с вилица яйцето, слагате брашното и млякото. Бъркате много добре преди да изсипете в тигана, защото брашното иначе остава на дъното. Тигана ви трябва да е много добре загрят, може съвсем малко да намазните. Точно преди да сложите сместа, намалете котлона на средна степен. Печете от двете страни. Намазвате със сладкото от боровинки и хапвате със сиренето и кашуто.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна сладко-солена закуска е за 2БВПМ. Протеин /яйцето и сиренето/, въглехидрати / брашно от лимец, сладкото от боровинки/, мазнина/кашу/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за 1 закуска или междинно хранене.
Рецептата и снимките са на мои.
Да ви е сладко!