Необходими продукти:
За питките:
2 с.л. лимецово брашно /30 г/
шипка сусам
щипка суров слънчоглед
подправки – шарена сол, самардала, щипка риган, малко сух чесън, щипка червен пипер.
Малко водичка
И още:
Парче не мазна шунка /42 г/
Парче кашкавал /30 г/
2 маслинки
Резен домат
Начин на приготвяне:
От продуктите за питките си правим гъста кашичка.. В загрят сух, незалепващ тиган изсипваме половината смес в единия край и другата половина в дугия край на тигана. С лъжичка дооформяме да станат като блатчета или питки. Печем до зачервяване от двете страни. След това върху тези две питки слагаме шунката, кашкавала, маслинките и резенчето домат и запичаме до разтопяване на кашкавала. Това е 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Много вкусни “филийки” си направихме за два блока протеини /шунката и кашкавала/, въглехидрати /от брашното/ и мазнини от семената и маслинките.
*Ако не сложите брашно, можете да направите питките с овесени трици /40 г/ и така рецептата ще премине в зелено – оранжевия сектор.
Как можете да си го хапвате:
За закуска е много подходящо. Дава енергия и супер старт на деня. Както и за междинно хранене си става. Да но е вкусно :* :* :*