Необходими продукти:
- 3 яйца – 3 БП
- 168 г нискомаслена извара – 3БП
- 56 г овесени ядки – 4БВ
- 200 г праскови – 2БВ
- 27 г кокосови стърготини – 9БМ /добавени 3 БМ, заради обезмаслената извара/
- Ванилия, лимонова кора, бакпулвер, еритритол/стевия


Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с еритритола и добавяме изварата, овесените ядки, ванилията, бакпулвера, подсладителя, настърганата лимонова кора и стърготините. Нарязваме част от прасковата на малки парченца и добавяме към сместа. Останалата праскова разпределяме върху сместа и печем в тавичка върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 °С за около 40 мин.
За тези, които искат да знаят повече:
Тoзи вкусен прасковен кейк е за 6БВПМ. Протеини /яйцата, изварата/, въглехидрати /овесени ядки и праскови/, мазнина /кокосови стърготини/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте цялото количество на 3 порции, така всяка ще има 2БВПМ.
Хапвате 1 парче за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!