Необходими продукти:
- телешка кайма 504 гр. 12БП
- 1 яйце 1БП
- кори за баница 6 бр. 12БВ
- 1 морков 65г 1/2БВ
- 120г червена чушка 1/2БВ
- сусам 10г 1БМ
- масло 36г 12БМ
- няколко стръка зелен лук
- 1 скелидка чесън, парченце джинджифил
- магданоз
- подправки- куркума, къри, чили, сол, черен пипер, чаена лъжичка доматено пюре


Начин на приготвяне:
Първо се задушава каймата с подправките, доматеното пюре и чилито, после се слагат и настъргания морков, ситно нарязаните лук, чушка, чесън и настърган джинджифил. Може да добавите съвсем малко водичка, ако е необходимо, докато каймата си смени цвета. Сместа не трябва да е водниста. Всяка кора разделяме на две. Всяка половинка намазваме с малко масло и разпределяме равномерно плънката, завиваме на рулце. Излизат 12 банички. Разбиваме яйцето намазваме отгоре всяка баничка и поръсваме със сусама. Печем с вентилатор на 200 градуса до готовност /около 10 мин/.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези пролетни рулца са за 13БВПМ. Въглехидрати /кори, зеленчуци/, протеин /каймата и яйцето/, мазнина/сусама и маслото/.
Как може да си ги хапвате:
Ако направите 12 рулца, всяко ще е за малко повече от 1БВПМ. Хапвате 2 банички за закуска 🙂
Рецептата и снимките са на Стела Чернец. Благодарим и. Да ви е вкусно :* :* :*