Необходими продукти:
- 3 яйца – 3БП
- 440 мл прясно мляко – 2БПВМ
- 56 рикота – 1БП
- 20 г царевично нишесте – 2БВ
- 200 г праскова – 2БВ
- 4 ореха – 4БМ
- Ванилия, еритритол или стевия
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата с еритритола и към тях добавяме постепенно нишестето и после прясното мляко с ванилията. Слагаме на слаб котлон и при непрекъснато бъркане варим крема до нужната гъстота. След като стане готов и леко изстине добавяме рикотата и блендираните до пюре праскови и разбъркваме. Разпределяме в чаши и поръсваме с натрошените орехи. Оставяме в хладилника за около час.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни кремчета са за 6БВПМ. Протеини /яйцата, рикотата, прясното мляко/, въглехидрати /прасковите, царевичното нишасте и прясното мляко/, мазнина /орехите и прясното мляко/.
Как можете да си го хапвате:
Ако сте резпределили в 3 чашки във всяка има 2БВПМ.
Хапвате една чашка за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са на екипа ми. Благодаря им!
Да ви е сладко!