За палачинките:
1 яйце + 1 белтък
1 с.л. извара / 28 г или цедено мляко/
1 с.л.кисело мляко
2 с.л. брашно по избор / 30 г / за предпочитане здравословно, лимец, нахутено, може трици, смлени овесени ядки и т.н./
по желание: ванилийка, канела или какао
За плънката:
28 г обикновено сирене или 42 г обезмаслено
100 г плодове
1 равна с.л. тахан /в случая лешников – уникално вкусен /
Начин на приготвяне: Смесвате всичко в блендер или друга машинка, разбивате за няколко секунди и после печете палачинките в незалепващ тиган, може да сложите няколко капки мазнина, може и без. Може да сложите капак на тигана, за да станат по – пухкави, може и да не слагате 🙂
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П,В,М. Протеините са от яйцата, сиренето и изварата, въглехидратите са от брашното и плодовете и мазнините от тахана.
Втори вариант на тези палачинки, само че с хуск* : ЗЕЛЕН ВАРИАНТ !
2 белтъка + 4 грама чист протеин на прах
1 с.л. извара /28 г/
1 с.л. кисело мляко
1 пълна с.л. хуск
1 пълна с.л. брашно по избор или трици – /15 г/
по желание: малко ванилийка, канела или какао
За плънката:
28 г обикновено сирене или 42 г обезмаслено
200 г плодове
1 равна с.л. тахан
Забележки * ХУСК – представлява 100 % натурални растителни фибри, наричани още растителни влакна, влакнини или баластни вещества. Той се състои единствено от чистите бели обвивки от семената на растението индийски бял живовляк. Помага при – лениви черва, запек, гастрит, хемороиди, раздразнени черва и други неразположения. Може и да се приема без да съществуват здравословни проблеми, просто като добавка към храната. Не бива да се прекалява с него, прием на ден , не повече от 1,2 лъжици.
В Зоната го ползваме като заместител на брашно или трици, тъй като той не се смята изобщо / все едно е 0 /, така може да се добавят повече въглехидрати към храненето 🙂 Струва около 7 лв за 100 г , продава се в аптеките и тъй като се ползва по малко, стига за доста време 🙂