-
Необходими продукти:
6бр. яйца
76гр. овесени трици
200гр. настъргана ябълка
1 и 2/3 ч.л. зехтин
3 гр. ленено семе
2бр. ванилия
една ч.л канела
стевия на вкус и половин бакпулвер
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата, добавяме овесените трици, настърганата ябълка, лененото семе, ванилиите, канелата, бакпулвера, стевия на вкус и накрая зехтина. Продуктите се смесват изсипват се във формички за мъфини и се пекат на загрята фурна 200 градуса, около 20мин. Получават се 12бр.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези “сочни” ябълкови кексчета са за 6 БВПМ. Протеините са от яйцата, въглехидратите от овесените трици и ябълката, мазнините от зехтина и лененото семе.
Всеки мъфин е за 0,5БПВМ.
Как можете да си го хапвате:
За закуска, следобедно хранене може да хапнете 2 или 3 мъфина с кафенце без захар – невероятна комбинация :*
Идеята и снимките са на Нина Филипова. Благодарим! Да ви е вкусно :* :* :*