Необходими продукти:
- 280 г брашно от лимец – 20БВ
- 2 с.л. хуск
- 1 яйце – не броим
- 2 с.л. пълни кисело мляко – не броим
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. сода
- 300 мл вода
- щипка сусам за украса – не броим
Начин на приготвяне:
Всички продукти се разбъркват и изсипват във форма за хляб с дължин 20 см. Поръсва се със сусама и се пече в загрята на 190 градуса фурна около 30 мин. /зависи от фурната/ Проверява се с клечка дали е изпечен. Ако клечката излезе суха, хлябът е готов.
!!! Количеството на водата може леко да варира, според големината на яйцето и количеството на киселото мляко, а също зависи, колко поема брашното. Трябва да се получи гъсто кексово тесто.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият хляб е за 20 блока въглехидрат /брашното от лимец/. Можете да го нарежете на 20 еднакви филийки или да го претеглите и разделите на 20. Така ще разберете колко грама хляб е 1БВ. При мен се получи 30 г
Как можете да си го хапвате:
Комбинирате една филийка за 1БВ, като добавите към нея 1БП и 1БМ по таблицата, комбинациите са стотици.
Идеята за този чудесен хляб и красивите снимки са на https://www.facebook.com/BkycHa.3oHa Да ви е сладко!