Необходими продукти:
- 3 яйца – 3БП
- 56 г сирене – 2БП
- 56 г кашкавал – 2БП
- 126 г шунка – 3БП
- 30 г брашно от тапиока – 3БВ
- 70 г брашно от лимец – 5БВ
- 38 г овесени трици – 2БВ
- 20-30 г печена червена чушка – не броим/малко е на фона на цялото количество/
- 6 маслини – 3БМ
- 1 ч.л. зехтин – 3БМ
- 12 г сусам – 4БМ
- 1 бакпулвер
- подправки на вкус /пожелание/
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата. После добавяте сиренето, настъргания кашкавал, шунката. Смесвате триците, брашната и подправки на вкус и добавяте бакпулвера. Смесвате мокрите и сухите съставки. Накрая добавяте и нарязаните на ситно чушки, маслини и зехтина. Разбърквате добре и печете в квадратна форма за кекс с хартия за печене на 160-170 гр. за около 30 минути. Може и във формички за мъфини, с каквото разполагате, стига да е незалепващо.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен солен кекс е за 10БПМВ въглехидрати /триците, брашната/, протеин /яйцата и сиренето, кашкавала, шунка/, мазнина /сусам, маслини и зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите целият кекс на 5 парчета, всяко ще е за по 2БВПМ, идеално за закуска или междинно хранене.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!