-
Необходи
Необходими продукти:
За палачинката:
1 белтък от яйце
½ с.л. нахутено брашно / може от лимец или друго пълнозърнесто/ – 7 г
½ с.л. ленено брашно – 7 г
малко водичка – към 20 мл
сол на вкус
За плънката:
½ моцарела лайт – 52 г / може вместо моцарелата – 63 г шунка или 63 грама обезмаслено сирене, 42 г кашкавал нискомаслен или комбинация от тези, но на половина/
млечен сос /по желание е/ – малко краставичка нарязана, може и кисела + 1,2 с.л. кисело мляко + подправки на вкус
За десерта, който е задължителен за изравняването на протеините :
150 г плод по желание или микс от плодове както е при мен / портокал, круша, ябълка, мандарини и т.н., без банан и сушени плодове/ + 1 ч.л. фъстъчено масло или тахан
Начин на приготвяне:
Палачинката се приготвя като се разбие един белтък и се сложат двете брашна + малко водичка, докато стане гъста каша.
Загравя се добре незалепващ тиган, намазнява се съвсем леко и се изсипва сместа, като тя е доста лигава и има нужда с лъжица да се разпредели добре по целия тиган.
След като се изпече за кратко от едната страна, се обръща от другата и отгоре се настъргва плънката, която сте избрали..
Ако обичате млечен сос / който прилича на млечна салата/, добавяте и него и завивате палачинката.
След това си хапвате и десерта плода, който сте избрали + 1 лъжичка фъстъчено масло или тахан… Много здравословно, вкусно и засищащо.
За тези, които искат да знаят повече: това са 2 блока П,В,М. Протеините са от белтъка и плънката – моцарелата или друго, въглехидратите са от брашното и плода, а мазнините от фъстъченото масло или тахана.