Необходими продукти:
- 84 г сирене – 3БП
- 56 г кашкавал 2БП
- 68 г протеиново крема сирене /от Лидл/ – 1БП
- 84 г бисквити Хогеренас – 6БВ
- 18 г сусам – 6БМ
- малко мляко или вода – не борим
подправки по избор – чесън на прах, риган, мащерка, лют пипер
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в чопър или в торбичка, която се удря с нещо твърдо. Кашкавалът и сиренето се настъргват на ситно и всички продукти без сусама се объркват. Ако е необходимо, се добавя малко водичка или мляко, колкото да спои продуктите. Добавете подправки по избор, каквито обичате. Аз в случая ги направих чисти и са също много вкусни. Оформят се 18 бонбона, които се овалват в предварително запечения на сух тиган сусам. Не пропускайте запичането на сусама, защото това придава уникален вкус на бонбоните. Поднасят се в плато украсени с копър или магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни бонбони са за 6 блока протеини /сирене, кашкавал и крема сирене/, въглехидрати /бисквити/ и мазнини /сусам/. Който иска да е по-стриктен може да замени протеиновото крема сирене със скир, понеже в първото има малко повече мазнини.
Как можете да си го хапвате:
Три бонбона са за 1БВПМ.
Рецептата и снимките са на Вкусна Зона. Благодарим и!
Да ви е сладко!