-
Необходими продукти:
1 яйце
28 г кашкавал
56 г обикновено сирене
60 г брашно от лимец
12 грама микс семена / чия, сусам, ленено семе и др, може и само 1 от тях/
малко водичка за да стане гъста каша
Начин на приготвяне:
Настъргвате кашкавала и сиренето, чуквате яйцето, брашното и половината семена /6 г/ и разбърквате всичко добре и добавяте малко водичка, трябва да стане гъста кашичка.
Застилате хартия за печене върху тавичка, оформяте си соленките, аз ги правя по – малки, защото обичам по – хрупкави и повече бройки ;), но е въпрос на вкус. При мен излязоха 18 бр., пекох на 180 градуса докато придобият този цвят, може би 20-30 минути, наблюдавайте!
За тези, които искат да знаят повече: това са 4 блока П,В,М. Протеините са от яйцето, кашкавала и сиренето, въглехидратите са от брашното и мазнините са от семената.
По колко може да изядете:
За малко хранене: половината количество / 9 бр./ или 4,5 бр. с 1/2 кисело мляко или айран от това количество
За голямо хранене: 1/3 от цялото количество /13 бр./ , може с малко айран, таратор или кисело мляко