Необходими продукти:
яйце 1бр.
овесени трици 38гр.
шунка 21гр.
моцарела 14гр.
скир 20гр. (не броим)
маслини 4бр.
шарена сол или други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето, добавяме овесените трици, а шунката, моцарелата и маслинките ги нарязваме на ситно. Накрая добавяме и скира. Разбъркваме добре сместа. По желание може да сложите шарена сол или други подправки. На незалепващ тиган, на котлон на средна степен, изсипвате мини-солените палачинки и печете от двете страни до готовност. Аз разпределих сместа на 3 мини палачинки. За няколко минути имате страхотна балансирана закуска!
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите мини палачинки са за 2 БПВМ. Протеините са от яйцето, моцарелата и шунката, въглехидратите са от овесените трици, а мазнините от маслинките.
Как можете да си го хапвате:
Трите палачинки са за 2БПВМ, може да ги хапнете всичките за закуска, с чашка айран.
Благодарим на Светла Михайлова за страхотната идея и за чудесните снимки! Да ви е сладко!