Необходими продукти:
2 питки с по:
- 28 г кисело мляко + щипка сода + 28 г брашно от лимец 2 БВ
- 35 г пуешка шунка 1БП
- 1 варено яйце 1БП
- 20 г авокадо + 1 чл. песто 3БМ
- резен домат – не броим
За палачинката:
- 1 яйце 1БП
- 10 г овесени трици 0,5 БВ + малко прясно мляко
- 6 г мед 0,5БВ
- 6 г тахан + малко какао за цвят 2БМ
- Малинки за красота – не броим
Начин на приготвяне:
В чашка първо разбърквате брашното от лимец с киселото мляко и содата и печете две питки на незалепващ тиган на 6та степен на котлона, от двете страни. Гарнирате с вареното яйце, шунката, резенчета домат и авокадото и пестото. А за палачинката, рабивате яйцето с триците и прясното мляко, може и малко хуск по желание. Загрявате отново незалепващ тиган на 9 степен, после намаляте на 6 и при непрестанно бъркане изсипвате сместа за палачинката, печете от двете страни. Намазвате с меда, тахана и какаото, малинките са за красота.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна сладко-солена закуска е за 3БВПМ. Протеин /яйца, шунка/, въглехидрати /овесени трици, какао, брашно от лимец, меда/, мазнина/авокадото, пестото и тахана/.
Как можете да си го хапвате:
Ако обичате обилната закуска, може да хапнете всичко на едно хранене.
Рецептата и снимките са на мои.
Да ви е сладко!