Необходими продукти:
- 2 броя лаваш – 6БВ
- 2 яйца – 2БП
- 56 г кашкавал – 2БП
- 56 г сирене – 2БП
- 18 г сусам – 6БМ
Начин на приготвяне:
Разбивате добре 1 яйце + 28 г кашкавал. Намазвате с тази плънка първият лаваш и поставяте втория върху него. Режете на 8 триъгълника и обръщате с върха навън /виж снимките/. Разбивате второто яйце + 28г настърган кашкавал + 56 г настъргано сирене. Тази плънка правите на кръгче около широката част на триъгълниците. После завивате лаваша отгоре /вижте снимките/. Поръсвате със сусама, може и в плънката да сложите половината, половината отгоре. Печете в загрята фурна 180 С за 10-15 мин.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен геврек е за 6БВПМ. Протеин /яйца, сирене, кашкавал/, въглехидрат /кори лаваш/, мазнина /сусам/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 3 равни части всяка ще е за 2БВПМ, идеално за закуска или междинно хранене. А защо не и за голямо хранене, 1/2 от геврека е за 3 блока. Може да си добавите зелени салатки с краставица без да броите.
Рецептата и снимките са на моя екип.
Да ви е сладко!