Необходими продукти:
- 2 яйца – 2БП
- 112 г сирене – 4БП
- 100 г праз – 1БВ
- 130 г моркови – 1БВ
- 40-50 г печена чушка – не броя /после ще делим на 6/
- 38 г овесени трици – 2БВ
- 18 г сусам – 6БМ
- сол, подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Разбивате яйцата. После добавяте сиренето, триците и подправките. Накрая добавяте и нарязаните на ситно праз, моркови и чушки. Разбърквате добре и печете в малка тавичка с хартия за печене на 160-170 гр. за около 30 минути.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна баничка е за 6БПМ и 4БВ въглехидрати /триците и зеленчуците/, протеин /яйцата и сиренето/, мазнина /сусам/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите цялата баничка на 2 равни части, във всяка ще има 3БПМ и 2БВ, добавяте си 100г плод и имате голямо хранене от 3 блока.
Ако разделите на 6 парчета, ще имате 1БПМ и 0,6БВ, тоест добавяте въглехидрат за около 0,5Б и така ще имате малко хапване, за закуска или следобяд.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!