- 3 яйца 3БП
- 168 г котидж сирене 3БП
- 112 г нискомаслена извара 2БП
- 140 г сурова тиква 1 БВ
- 65 г морков 0.5БВ
- 91 г фини овесени ядки 6.5БВ
- 40 г кокосово брашно 4БМ
- 1 ч.л. масло 3БМ
- 3 бр. орехи 3БМ
- Мазнините са удвоени заради нискомаслената извара
- Ванилия, бакпулвер, еритритол
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавяме 2-3 с.л. еритритол, настърганата тиква и морков, котиджа, изварата, ванилията и бакпулвера. Разбъркваме до хомогенна смес. Добавяме овесените ядки, брашното, маслото и натрошените орехи и отново разбъркваме. Оставяме сместа да престои за около 10 мин. През това време разбиваме белтъците с щипка сол до получаване на връхчета. Разбъркваме заедно двете смеси и разпределяме във формички за мъфини. Печем в предварително загрята фурна на 180°С за около 25-30 мин. Аз направих общо 16 броя.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни, тиквени кексчета са за 8БВПМ. Протеини /яйцата, котиджа, изварата/, въглехидрати /овесените яди, тиквата, морковите/, мазнина /кокосово брашно, орехи/.
Как можете да си го хапвате:
Всяко кексче е по 0.5БПВМ. Хапвате 4 бр. за 2 цели блока.
Идеални за бърза закуска или следобедно блокче.
Рецептата и снимките са на Спаска Алачева. Благодаря и!
Да ви е сладко!